In Blogs, Ondernemerschap

beroepsopleiding advocaten ondernemerschap logoeAls advocaten meer aan hun ondernemerschap willen werken, dan moeten ze cliënten en ondernemerschap verbinden.

Ondernemerschap draait om cliënten zoals deze definitie laat zien:

Het zien en benutten van kansen voor eigen rekening en risico
door het creëren van waarde voor klanten en voor de onderneming

Deze definitie ligt aan de basis van de ontwikkeling van  de module ‘Ondernemerschap’. Deze module is onderdeel van de vernieuwde beroepsopleiding advocaten die in het voorjaar van 2021 is gestart.

 

Onderwerpen

strategie business planDeze module gaat over ondernemerschap, cliënten, toegevoegde waarde, personal branding en het traject van cliëntcontact naar opdracht en de financiële kanten daarvan.

Naast de nodige zelfstudie aan de hand van artikelen, worden de advocaat-stagiairs aan het werk gezet om een eerste versie van hun eigen, persoonlijke businessplan te schrijven.

Daarin werken ze aan deze verschillende onderdelen:

  • De ambitie – waar wil jij met je praktijk over 12-24 maanden staan?
  • Strategie – op welke vraagstukken van cliënten ga je je richten?  Welke sectoren/doelgroepen hebben daarbij je speciale aandacht?
  • Positionering & personal branding – hoe zorg je dat je onderscheidend en herkenbaar bent binnen die sectoren?
  • Financiën – welke investeringen moet je doen, welke kosten wil je aangaan? Welke prijstelling/uurtarief ga je hanteren?
  • Uitvoering – welke activiteiten ga je ondernemen om het bovenstaande daadwerkelijk te realiseren? Wat moet je daar voor doen?

Door na te denken over deze vragen en deze in twee A4 samen te brengen, laten advocaten zien dat ze cliënten en ondernemerschap verbinden.

Wat de NoVA schreef

Over de achtergronden en inhoud van deze module is een artikel in het speciale BOA magazine verschenen:

cover magazine ondernemerschap beroepsopleiding advocaten

klik om artikel te lezen

Het artikel is ook te downloaden.

 

Architect & (mede)aannemer

LegalBizDev is in 2020 door de NoVA gevraagd te assisteren bij de ontwikkeling van het curriculum. De eerste schetsen en het uiteindelijke voorstel werden door de NoVA zeer positief beoordeeld. Dat leidde ertoe dat de vraag kwam om in samenwerking met CPO-Dialogue de verdere uitwerking en uitvoering te verzorgen.

Op 19 September aanstaande zal de eerste module afgeleverd worden. Het docentenduo voor die eerste bijeenkomst bestaat uit Gerbrand Osinga van HYS Legal en Dirk Heuff.

 

hulp advies begeleidingHet ondernemerschap bij jou op kantoor …?

titelpagina masterclass legal business planning 2023Ook voor jouw kantoorgenoten, medewerkers en partners zijn er nu opties om hun ondernemerschap te versterken.

Op 1 November organiseert LegalBizDev.nl in samenwerking met met Lambert Juridische opleidingen een speciale opleiding ondernemerschap, de MasterClass BusinessPlanning 2023. Hierin komen dezelfde onderwerpen aan de orde maar dan op hoger niveau: de ervaringen en kundigheid van meer ervaren notarissen en advocaten zijn het fundament waarop we verder voortborduren.

Met 6 PO-punten

Voor deze opleiding van 1 dag hebben de NoVA en de KNB beiden 6 PO-punten toegekend.

Meer informatie hierover is te vragen bij Jotine Lambert of Dirk Heuff

 

 

Recente blogs
value pricing prestatie beloningclientrelatie acquisitie medewerkers
0 Shares
Share
Tweet
Share