In Acquisitie, Notariaat

Er zijn heel veel advocaten en notarissen die af en toe een declaratie matigen of een klacht over de factuur beantwoorden met een creditfactuur. Slechts een klein deel vraagt zich af WAAROM niet alle uren betaald worden. Een nog kleiner deel doet er iets aan.

 

uren schrijven omzet acquisitieIs dit herkenbaar … ?

U start met een nieuwe zaak, de energie is goed. U gaat gedegen en met inzet aan het werk. Als u aan het einde van de maand de declaratie ziet, schrikt u van het aantal geschreven uren. U vermoedt dat dit problemen kan gaan geven en verlaagt uw te declareren uren.

Als u de pro-forma factuur ziet waarop ook de uren van kantoorgenoten zichtbaar zijn, krijgt u wederom een onrustig gevoel. U besluit het totaal bedrag naar beneden bij te stellen.

Als de (verlaagde) factuur verzonden is, krijgt u 2 dagen later een telefoontje van de cliënt. Het is nog net geen klacht maar de ontevredenheid is luid en duidelijk hoorbaar. Na enige toelichting (“het klopt met het werk dat is gedaan …”), wikken en wegen aan uw kant, zegt u uiteindelijk een credit factuur toe.

20% van de gewerkte uren wordt niet betaald

3 lekken omzet20% van de uren die u kunt schrijven, resulteren niet in geïncasseerde omzet. De belangrijkste oorzaak ligt in 3 lekken :

  • Uren worden niet geschreven
  • de wel geschreven uren worden niet gefactureerd
  • Een deel van de factuur wordt niet betaald

Impact

Twintig procent. Dat is veel. Een vijfde. Wat betekent dat voor uw omzet? Stel dat u een uurtarief heeft van € 175 en u heeft een jaarlijkse urennorm van 1.200. Uw omzet over dat jaar zou dan moeten uitkomen op € 210.000.
Als 20% daarvan niet op uw bankrekening verschijnt, is dat een gat van € 42.000. Die lekken weg.

En met een uurtarief van bijvoorbeeld € 225 loopt dat op naar € 54.000.

Wat is er aan te doen?

Veel. Op alle drie de genoemde ‘lekken’ (declareren, factureren en incasseren) zijn stops te plaatsen. De belangrijkste stop is het gedrag van de advocaat en notaris in het contact met de cliënt. En dat begint al bij de profilering en het acquisitie gesprek en de manier waarop u uw diensten aanbiedt en de verwachting over de financiële kant daarvan.

Binnenkort introduceren we in samenwerking met Rob van Rooy van EasyJustice.com een aanpak waarmee u van minus 20% naar +10% betaalde uren gaat.
Wilt u daarover nu al geïnformeerd worden, laat het ons weten met een korte email.

 

 

hulp advies begeleiding

Kom in actie

Onze ervaring met advocaten en notarissen laat zien dat een planmatige aanpak van uren schrijven, factureren en incasseren zeer goede resultaten oplevert. Dat gaat niet alleen over de financiële kant; alles wat daaraan vooraf gaat heeft ook grote invloed.

Meer weten?

In een 10 minuten telefoontje leggen we u het graag uit. Bel vandaag nog naar 06-105 371 58 en Dirk Heuff legt uit en beantwoord uw vragen

Recommended Posts
introductie referentie ambassadeur acquisitieCRM advocatuur notariaat
0 Shares
Share
Tweet
Share